Silverstenks Pitabröd med bakpulver
Igår bakade jag pitabröd, med bakpulver. Det är meckigt, men vill man så går det och då blir det kanon! :)
Vad som är meckigt med det hela är inte själva degen eller momenten. Det är att passa på ugnen, för dessa pitabröd blir klara SNABBT. :)
Silverstenks Pitabröd med bakpuver, 8st
Ingridienser
~ Vetemjöl 4 dl
~ Solrosolja 1,5 msk
~ Bakpulver 4 tsk
~ Vatten 1,5 dl
~ 0,5 tsk salt
Gör så här
~ Blanda vatten, olja och salt i en bunke.
~ Blanda mjöl och bakpulver i en annan.
~ Blanda ihop alltsammans snabbt och själp upp på mjölat bakbord.
~ knåda degen smidig och dela i 8 lika delar, dessa delar knådar du INTE.
~ Ta varje del och kavla ut till runda kakor. Inte för tunna.
~ Låt jäsa på bakbordet under bakduk ca 20 minuter.
~ När du lägger över brödet på plåt, vänd så undersidan av brödet gräddas uppåt.
~ Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 4 minuter tills brödet rest sig.
Kom ihåg att passa på bröden, alla ugnar är olika och om dom gräddas för länge blir det hårdbröd istället.
Vi vill ha pitabröd, inte knäckebröd ;)
Lycka till!
Kram, Silverstenk
Gör så här
~ Blanda vatten, olja och salt i en bunke.
~ Blanda mjöl och bakpulver i en annan.
~ Blanda ihop alltsammans snabbt och själp upp på mjölat bakbord.
~ knåda degen smidig och dela i 8 lika delar, dessa delar knådar du INTE.
~ Ta varje del och kavla ut till runda kakor. Inte för tunna.
~ Låt jäsa på bakbordet under bakduk ca 20 minuter.
~ När du lägger över brödet på plåt, vänd så undersidan av brödet gräddas uppåt.
~ Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 4 minuter tills brödet rest sig.
Kom ihåg att passa på bröden, alla ugnar är olika och om dom gräddas för länge blir det hårdbröd istället.
Vi vill ha pitabröd, inte knäckebröd ;)
Lycka till!
Kram, Silverstenk