myTaste.se silverstenk - june 2015

Vegetarisk mat


Jag har under senaste veckorna delat med mig av den vegetariska mat jag äter. Faktum är, att det är det jag numera äter : Vegetariskt. :) Jag ska förklara för er varför jag gör de, och varför ni ska fortsätta följa och peppa ( och kanske peppas av) mig.

Jag har valt att skippa producerade kött- och fiskvaror. Detta beror på att jag helt enkelt inte kan äta med gott samvete. MEN, jag är ingen extrem vegetarian som ska tala om för er hur hemsk köttindustrin är, för de är inte så jag tycker.

Faktum är, att jag älskar kött. GUD vad jag älskar en fint grillad nötstek marinerad med bbqsås. Onomnom ;)
Men jag samtycker inte med svensk köttindustri längre så därför väljer jag bort producerat kött.

Däremot äter jag gärna egen fiskad fisk, viltkött från min mor eller grannens fint mående gris som jag sett var dag hela grisens liv och faktiskt vet att den haft de bra och slaktas på ett värdigt sätt. Så, vegetarian på mitt vis. :)

Så, varför ska ni fortsätta följa mig och läsa min blogg när ni inte äter som jag?


Jo, för jag är fortfarande Viktväktare. Och jag är fortfarande grym på pointssnåla recept ( haha ) och jag vet att många äter vegetariskt ibland, även om dem också äter kött. Och hoppar man kött en dag i veckan, räcker de för att bidra till bättre miljö med mindre koldioxidutsläpp. Om man så vill ;)

På bilden ovanför ser vi nybakad bröd för 2pp och vegetarisk Nasi Goreng med svamp, paprika, lök och vitlök. Recept på den fantastiska godingen kommer senare idag, för den som vill :)

Hoppas ni fortsätter hänga på mig och min matresa bland grönsakerna haha. Jag trivs i ert sällksap :)

Kram, Silverstenk
 
Mat, Vardag, Viktresa | | Kommentera
Upp