Silverstenks Vegopaj
Jag gjorde en vegetarisk paj häromdagen, den blev supergod! Efterfrågan på denna paj har funnits så dörför delar jag såklart med mig av receptet! :) Det är en 6 bitarspaj med propointsvärde 6pp/bit för dem som räknar.
Ingridienser pajskal
~ 2dl rågsikt
~ 1 dl vetemjöl
~ 50g margarin
~ 100g naturell kvarg 0.3%
Ingridienser fyllning
~ 2 morötter
~ 100g anamma vegofärs
~ 1 paprika
~ 1 gullök
~ salt
~ peppar
~ spiskummin
~ paprikapulver
~ 1 tub tomatpuré
~ vatten ca 5 dl
Topping
~ 11 st basilikaugnsrostade cocktailtomater
~ 50g mager ost arla 12%
Gör såhär:
~ Börja med pajskalet, nyp ihop margarinet med mjölet till en smulig massa och tillsätt kvargen och arbeta ihop till en deg. Tryck sedan ut degen i en pajform och låt stå i kylen minst 30 minuter.
~Fräs lök och anammafärs ett par minuter. Tillsätt den finrivna moroten.
~ tillsätt vatten och tomatpuré.
~ tillsätt kryddor efter smak och tillslist paprikan (så den inte kokar sönder helt och hållet)
~ Låt puttra till konsistensen är mer en röra än en sås. annars blir pajen för blöt och rinnig.
~häll köttfärsröran i pajskalet och toppa med tomater och ost. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 60 minuter.
Smaklig måltid! :)
Kram, Silverstenk.
Gör såhär:
~ Börja med pajskalet, nyp ihop margarinet med mjölet till en smulig massa och tillsätt kvargen och arbeta ihop till en deg. Tryck sedan ut degen i en pajform och låt stå i kylen minst 30 minuter.
~Fräs lök och anammafärs ett par minuter. Tillsätt den finrivna moroten.
~ tillsätt vatten och tomatpuré.
~ tillsätt kryddor efter smak och tillslist paprikan (så den inte kokar sönder helt och hållet)
~ Låt puttra till konsistensen är mer en röra än en sås. annars blir pajen för blöt och rinnig.
~häll köttfärsröran i pajskalet och toppa med tomater och ost. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 60 minuter.
Smaklig måltid! :)
Kram, Silverstenk.