Pepperoni pizza, Viktväktarna
Eftersom att jag fick förfrågan om recept både här på bloggen och per mail, så täknte jag att jag ger er de, såhär lagom till fredagsmyset :)
Receptet är för en plåt pizza, vill man ha fler pizzor ökar man bara och gör så många satser deg man vill ha pizzor :) Detta är ett recept utan jäst, dvs pizzan behöver inte jäsa innan den bakas ut.
En sats deg, (13 propoints)
Receptet är för en plåt pizza, vill man ha fler pizzor ökar man bara och gör så många satser deg man vill ha pizzor :) Detta är ett recept utan jäst, dvs pizzan behöver inte jäsa innan den bakas ut.
En sats deg, (13 propoints)
~ 2,5 dl rågsikt ICA
~ 1,5 msk bakpulver
~ ca 0,75 g vatten ( jag fick ta ett par msk extra för att de skulle bli ordentlig deg)
Slå ihop degen och kavla ut så den täcker en plåt.
Välj valfria pålägg, dem jag hade på min pepperoni pizza var
~ 50 g Arla Mager Ost 12% ( 3 propoints)
Slå ihop degen och kavla ut så den täcker en plåt.
Välj valfria pålägg, dem jag hade på min pepperoni pizza var
~ 50 g Arla Mager Ost 12% ( 3 propoints)
~ Tomatpure+vatten+kryddor (0 propoints)
~ 40g Salami (4 propoints)
~ 40g Salami (4 propoints)
~ 4 st hackade pepperonis ( 0 propoints)
Sedan gräddar du pizzan i 200 grader tills den fått fin färg, i min ugn tog de ca 13 minuter.
Sedan gräddar du pizzan i 200 grader tills den fått fin färg, i min ugn tog de ca 13 minuter.

En väldigt mättande pizza, halva pizzan är fullt tillräcklig för att bli proppmätt! 10propoints landar de på då:) Lycka till med pizzabaket!
Kram, Silverstenk
Tack!!