myTaste.se silverstenk - january 2017

Silverstenks ljusa limpor

 
 
 
Hej godingar! Jag bakade bröd i fredags och åt ihop med pastasallad och het korv. Behöver jag ens säga: Mums!! :) 
Det finns inget som slår hembakat ihop med en sallad. Det bara är så. Dessa limpor/bröd ska egentligen bli lite högre, men jag råkade gå bananas med jästen så dom blev jätte stora och jättefluffiga och sen när jag skar mönstret i dom så kollapsade dom. ;) men vad gjorde de? Inte ett någe. Så nu får ni receptet som det ska vara- med 30g jäst och inte 50g. ;) 
 
Eftersom jag har många vv följare så har jag förstås räknat points till er. En limpa blir 15 skivor och varje skiva är 2sp. Tummen upp för det! 
 
Silverstenks ljusa limpor , 2 bröd , 30 portioner
 
Ingridienser 
~30g jäst 
~5dl vatten 
~2 grönsaksbuljongtärningar 
~12 dl vetemjöl 
 
Gör såhär 
~värm vattnet på spisen och lös upp buljongen. Låt svalna! Det ska vara fingervarmt. 
~smula jästen i en bunke och lös upp i vätskan. Blanda med 10-11 dl mjöl till en smidig deg som släpper bunkens kanter. 
~ta upp degen på mjölat bakbord och dela degen i två delar och baka snabbt 2 limpor. Använd den sista dl mjöl till detta. 
~låt bröden jäsa på varsin plåt med bakplåtspapper under bakduk. Ca 60 minuter. Skär rutmönster innan gräddning.
~grädda i 225 grader i den nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter eller tills bröden fått fin färg och känns lätta. (Grädda inte allra längst ner i ugnen. Närmre mitten)
 
Hoppas det ska smaka lika gott för er som för mig! :) 
 
Kram, Silverstenk 
 
 
Recept, bakat, bröd, hemlagat | | Kommentera
Upp