myTaste.se silverstenk - november 2015

Fredag!



Åh så var det fredag igen! Det innebär vägning, fredagsmys och att njuta lite extra av livet! :) Allt nämnt går att ordna, men batterierna i vågen är slut haha... Så jag får helt enkelt väga mig så snart jag köpt nya!

Och på tal om att köpa nytt, så köpte jag igår en lergryta. Så himla smart att ha och den är snygg att ha på en hylla i köket. :)



Så, vad är det då jag ska hitta på i grytan? Ja, det blir älg, dagen till ära! Jag har varit sugen på kött så himla länge nu, men snål som jag är äter jag inte de viltkött jag har så ofta.. de måste ju räcka länge, om jag inte har möjlighet att köpa nytt av jägaren haha. ;)

Så, resultatet kommer ni se på instagram. Kika in där @silverstenk .

Kram, Silverstenk



Mat, Vardag, Viktresa | | Kommentera

Silverstenks Vegopaj




Jag gjorde en vegetarisk paj häromdagen, den blev supergod! Efterfrågan på denna paj har funnits så dörför delar jag såklart med mig av receptet! :) Det är en 6 bitarspaj med propointsvärde 6pp/bit för dem som räknar.






Ingridienser pajskal

~ 2dl rågsikt
~ 1 dl vetemjöl
~ 50g margarin
~ 100g naturell kvarg 0.3%

Ingridienser fyllning

~ 2 morötter
~ 100g anamma vegofärs
~ 1 paprika
~ 1 gullök
~ salt
~ peppar
~ spiskummin
~ paprikapulver
~ 1 tub tomatpuré
~ vatten ca 5 dl

Topping

~ 11 st basilikaugnsrostade cocktailtomater
~ 50g mager ost arla 12%

Gör såhär:

~ Börja med pajskalet, nyp ihop margarinet med mjölet till en smulig massa och tillsätt kvargen och arbeta ihop till en deg. Tryck sedan ut degen i en pajform och låt stå i kylen minst 30 minuter.

~Fräs lök och anammafärs ett par minuter. Tillsätt den finrivna moroten.
~ tillsätt vatten och tomatpuré.
~ tillsätt kryddor efter smak och tillslist paprikan (så den inte kokar sönder helt och hållet)
~ Låt puttra till konsistensen är mer en röra än en sås. annars blir pajen för blöt och rinnig.

~häll köttfärsröran i pajskalet och toppa med tomater och ost. Grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i ca 60 minuter.

Smaklig måltid! :)

Kram, Silverstenk.
 
 
 
 
 
Mat, Recept, Vegetariskt | | Kommentera

Silverstenks Honungsmûsli



Jag har lovat recept på min honungsrostade mûsli för ett tag sen till flera utav er men livet har kommit emellan. Men det är en mûsli som är perfekt när man inte kan äta nötter! Inga spår av dem ens ;) Vilket är en förutsättning för mig som är rätt allergisk. Men jag är en kvinna av mina ord! :) så här kommer receptet på den!



Ingridienser

~ 5 dl havregryn
~ 1/2 dl vatten
~ 1/2 msk kanel
~ 1/2 msk kardemumma
~ 2 tsk olivolja
~ 1 nypa salt
~ 1/2 dl ekologisk flytande honung

Gör såhär:

~ Sätt ugnen på 200 grader.
~ Blanda samman dem torra ingridienserna i en bunke.
~ Rör ihop vatten, honung och olja i en separat bunke.
~ Blanda samman alltihop och bred ut på en bakplåtspappersklädd plåt
~ Rosta i 15-20 minuter och rör om emellanåt under tiden.

Låt svalna och förvara i tätomslutande burk! :)

Kram, Silverstenk


Mat, Recept | | En kommentar
Upp