myTaste.se silverstenk - june 2015

Vegetarisk mat


Jag har under senaste veckorna delat med mig av den vegetariska mat jag äter. Faktum är, att det är det jag numera äter : Vegetariskt. :) Jag ska förklara för er varför jag gör de, och varför ni ska fortsätta följa och peppa ( och kanske peppas av) mig.

Jag har valt att skippa producerade kött- och fiskvaror. Detta beror på att jag helt enkelt inte kan äta med gott samvete. MEN, jag är ingen extrem vegetarian som ska tala om för er hur hemsk köttindustrin är, för de är inte så jag tycker.

Faktum är, att jag älskar kött. GUD vad jag älskar en fint grillad nötstek marinerad med bbqsås. Onomnom ;)
Men jag samtycker inte med svensk köttindustri längre så därför väljer jag bort producerat kött.

Däremot äter jag gärna egen fiskad fisk, viltkött från min mor eller grannens fint mående gris som jag sett var dag hela grisens liv och faktiskt vet att den haft de bra och slaktas på ett värdigt sätt. Så, vegetarian på mitt vis. :)

Så, varför ska ni fortsätta följa mig och läsa min blogg när ni inte äter som jag?


Jo, för jag är fortfarande Viktväktare. Och jag är fortfarande grym på pointssnåla recept ( haha ) och jag vet att många äter vegetariskt ibland, även om dem också äter kött. Och hoppar man kött en dag i veckan, räcker de för att bidra till bättre miljö med mindre koldioxidutsläpp. Om man så vill ;)

På bilden ovanför ser vi nybakad bröd för 2pp och vegetarisk Nasi Goreng med svamp, paprika, lök och vitlök. Recept på den fantastiska godingen kommer senare idag, för den som vill :)

Hoppas ni fortsätter hänga på mig och min matresa bland grönsakerna haha. Jag trivs i ert sällksap :)

Kram, Silverstenk
 
Mat, Vardag, Viktresa | | Kommentera

Utmaningar

Hej vänner!!
Hoppas ni har de skönt i sommarvärmen! Här är det molnigt, men fortfarande helt okej värme! Perfekt väder för att gå ut och få ett par km i benen :)

På tal om att få km i benen så har jag under de snart senaste 7 veckorna haft utmaningar på instagram, under taggen #100kmibenenutmaningen ! De har inneburit alltifrån en utmaning att få 100 km i benen till semestern, till att få 100 km i benen inom 3 veckor och nu att få 50 km i benen varje vecka ( 2 veckor = 100 km).


Detta har varit SÅ himla roligt, och SÅ himla givande! Alla vanor är lika beroendeframkallande, både goda och dåliga vanor. Denna vana är så beroendeframkallande så det är nästan läskigt haha!

Jag längtar varje dag efter att komma ut och sträcka på benen, speciellt i terräng. Mycket backar och mycket mossa = Lycklig tjej! Det är ett par av er som följer mig på instagram som har hängt på, och det är riktigt roligt. Jag önskar nästan att fler ville hänga på, för det är så himla roligt och verkligen peppande att se andra kämpa på dem också!

Vad har då utmaningarna åstadkommit vad de gäller kroppen? Ja, en liten förändring på benen kan jag ana. Stooor förändring på kondisen, helt klart! Vikten står still. Helt otroligt, sen i julas (!!!!) men jag är inte bitter. På riktigt, handen på hjärtat, så är jag inte bitter. Lite bekymrad kanske, men jag är i runda slängar i 25 års åldern, äter bra och motionerar varje dag, så 66-67kg gör mig inte ett dyft. Tro det eller ej! ;)

Kram, Silverstenk
 
Träning, Vardag, Viktresa | | Kommentera

Silverstenks heta böngrytaVarför inte börja nystarten med att dela med mig av receptet jag igår knåpade ihop på vegetarisk böngryta?! En gryta med lite hetta, serverad till en god bit bröd! :) Detta var faktiskt bland de bästa vegetariska jag ätit. Riktigt nöjd! Receptet är för 3 stora portioner à 4pp, eller 4 lite mindre à 3pp.Böngryta, 3-4 portioner

Ingridienser
~ 1 burk vita bönor (ej i tomatsås)
~ 1 burk röda kidney bönor
~ 1 burk krossade tomater
~ 2 medelstora morötter
~ 2 stora valdria paprikor ( jag hade halvor i kylen, därav röd,grön och gul)
~ 1 gullök
~ 1 vitlöksklyfta
~ 2 tsk olivolja
~ 2 msk tomatpure
~ 2-3 dl vatten

Mängd efter smak;
~ Salt
~ Peppar
~spiskummin
~ sambal oelek
~ paprika pulver

Gör såhär
~ fräs vitlök och lök i olivolja, tillsätt sedan paprikan.
~ Råriv morötterna och låt mjukna ihop med paprika, lök, vitlök.
~ tillsätt krossade tomater och kryddor. Låt puttra ihop.
~ skölj bönorna men låt vänta innan tillsättning i gryta. ( kokar lätt sönder då dem är förkokta)
~ tillsätt vatten och tomatpure, och låt koka ihop ordentligt. smaka av med kryddor, sambal oelek ger hettan, krydda efter egen smak.
~ Tillsätt tillsist bönorna och låt dem bli varma. Servera rykande het med ett gott bröd!


Hoppas ni gillar de, de gjorde sannerligen jag! :)

Kram, Silverstenk
 
Mat, Vardag, Viktresa | | Kommentera
Upp