myTaste.se silverstenk - december 2015

Silverstenks Smala Lasange



 


Igår var jag så vansinnigt sugen på lasange! Så jag beslutade mig för att göra en! Och en form ca 25x15 cm blev 6 st stora lasangebitar för 6sp styck! :) Det kallar jag lyxigt :)

Så, receptet på denna goding får ni här!


Ingridienser Vegofärssås

~100g anamma vegofärs
~3 medelstora morötter
~2 gula lökar
~2 st vitlöksklyftor
~1 burk krossade tomater
~2 dl vatten
~1 tub tomatpùre
~Basilika
~Salt
~Peppar
~Paprikapulver
~spiskummin
~1 grönsaksbuljongtärning

Ingridienser beccamelsås

~4 dl mellanmjölk
~vitpeppar
~salt
~3 msk maizena ljus redning

Övrigt
~11,5 lasangeplattor (jag behövde dela på mina för att täcka formen varje varv, därav halva )
~1 tsk margarin till smörjning av form
~14 g finriven parmesanost

Gör såhär:

~ Börja med vegofärssåsen. Finriv morötterna, finhacka löken och koka mjuka tillsammans med de krossade tomaterna. 
~ Tillsätt färsen, kryddor och tomatpuren. Pressa i vitlöken.
~ Låt koka på låg värme tills du ska varva i formen.

~ Koka upp mjölken under omrörning och red med maizena. Smaka av med vitpeppar och salt.

~ Smörj formen och varva alltsammans, börja och sluta med lasangeplattorna. Toppa med beccamelsås och riven ost. 

~Grädda i mitten av ugnen i 200grader i ca 35-40 minuter. Stick lasangen med provsticka och reglera eventuellt tiden efter er ugn.

Låt stå och "stadga" sig i 15 minuter innan servering. 

Hoppas det smakar! :) 

Kram, Silverstenk


Mat, Recept, Vegetariskt, Viktresa | | Kommentera

Tankar kring julformen



Hej vänner! Hoppas ni har det bra där ute i det gråmulna decemberSverige! Här är det riktigt ruskigt väder, med regn och plusgrader! Önskar att det kunde dra in lite bättre väder, i form av kyla och lite snö lagom till jul. Jaja, vi får väl vara nöjda att vi inte (fortfarande!) har 15 grader varmt :)

Just såhär kring jul går mina funderinger till julformen. Jag har haft massa mål och drömmar att vara tillbaka på 66kg nu till jul haha. Men allt blir inte som man tänkt sig:) Tyvärr!
Jag ligger kvar omkring 68kg, jag har faktiskt inte vågat väga mig.

 
 



Så här kring jul har jag alltid svårt att inte äta lussebullar och pepparkakor. Men det är också allt. I år har jag inte haft tid att baka och påta, så som jag gjorde förra året och då delade med mig av smalare julrecept. Så helt uppåt väggarna har det väl inte blivit. Men iallafall. 

Jag har balanserat mina lussebullar med andra bra saker - Smartpoints snåla recept hemma och sallader när jag köper lunch. Jag tror att jag "låtit mig själv gå" lite dessa veckor. Men med vv i bakhuvudet tror jag att jag ändå har balanserat det rätt bra :)

Jag räknar varje dag även om jag skulle lägga mig minus. Ibland kan jag sluta räkna där och tänka " Äsch de gick åt skogen igen!" men när jag räknar varenda minus-point så är jag samtidigt ärlig mot mig själv. Och det är viktigast. 

Efter jul drar jag på mig hårdhandskarna igen. Fram tills dess: Jag gör mitt bästa och räknar varje dag. Men jag är inte mer än människa! :)

Kram, Silverstenk



 
Mat, Vardag, Viktresa | | Kommentera

Silverstenks Vegetariska Tortillapizza

 




Snabbt, smidigt och så himla gott! Tortillapizza med svamp och lök, klart på 10 minuter! :)  2 st för 7sp, perfekt!

Tortillapizzor med champinjoner och lök, 7sp/2st

Ingridienser
~ 2st små tortillabröd
~4 st färska champinjoner
~1/2 gul lök
~ 2 msk tomatpure
~2 msk Arla Mager ost 12%
~Basilika

Gör såhär
~ Bred på tomatpure på tortillabröden
~ lägg på osten, lök och svamp
~grädda i nedre delen av ugnen i ca 5 minuter tills osten smält och toppa med basilika innan servering.

Hoppas det smakar :)

Kram, Silverstenk
 
 
 
Mat, Recept, Vegetariskt | | Kommentera
Upp