Silverstenks Smala Lasange
Igår var jag så vansinnigt sugen på lasange! Så jag beslutade mig för att göra en! Och en form ca 25x15 cm blev 6 st stora lasangebitar för 6sp styck! :) Det kallar jag lyxigt :)
Så, receptet på denna goding får ni här!
Ingridienser Vegofärssås
~100g anamma vegofärs
~3 medelstora morötter
~2 gula lökar
~2 st vitlöksklyftor
~1 burk krossade tomater
~2 dl vatten
~1 tub tomatpùre
~Basilika
~Salt
~Peppar
~Paprikapulver
~spiskummin
~1 grönsaksbuljongtärning
Ingridienser beccamelsås
~4 dl mellanmjölk
~vitpeppar
~salt
~3 msk maizena ljus redning
Övrigt
~11,5 lasangeplattor (jag behövde dela på mina för att täcka formen varje varv, därav halva )
~1 tsk margarin till smörjning av form
~14 g finriven parmesanost
Gör såhär:
~ Börja med vegofärssåsen. Finriv morötterna, finhacka löken och koka mjuka tillsammans med de krossade tomaterna.
~ Tillsätt färsen, kryddor och tomatpuren. Pressa i vitlöken.
~ Låt koka på låg värme tills du ska varva i formen.
~ Koka upp mjölken under omrörning och red med maizena. Smaka av med vitpeppar och salt.
~ Smörj formen och varva alltsammans, börja och sluta med lasangeplattorna. Toppa med beccamelsås och riven ost.
~Grädda i mitten av ugnen i 200grader i ca 35-40 minuter. Stick lasangen med provsticka och reglera eventuellt tiden efter er ugn.
Låt stå och "stadga" sig i 15 minuter innan servering.
Hoppas det smakar! :)
Kram, Silverstenk